Formule 1

Robert Kubica benadert de Formule 1 anders: "Het is ongelooflijk hoeveel potentieel de geest heeft"

Uitgegeven door Wim Boekel • 5 december 2017 05:14 • Print artikel

Robert Kubica is in de race voor een stoeltje bij Williams voor het F1-seizoen 2018. De Pool raakte in 2011 zwaar geblesseerd tijdens een rallycrash, waarmee zijn F1-carrière over leek te zijn. Na zeven magere jaren kan de Formule 1-droom van Kubica weer nieuw leven ingeblazen worden, maar heeft de coureur nu nog last van de zware blessure die hij opliep en hem zo lang uit de Formule 1 hield.

Robert Kubica Williams F1

De coureur ontkent dat hij door zijn blessure slechts met één hand rijdt, door de blessures die hij bij het ongeval opliep. Kubica zegt zelfs in een betere fysieke conditie te zijn dan hij in 2010 was toen hij voor het laatste voor Renault in de F1 reed. Williams maakt zich ook geen zorgen over de blessure van de 32-jarige, maar zegt nog een beslissing te moeten nemen. De Pool heeft vertrouwen in zichzelf en zegt zelfs verbaasd te zijn geweest over zijn prestaties.

“Eerlijk, ik heb in mijn dagelijkse leven meer beperkingen”, zei Kubica tijdens de Autosport Awards in Engeland. “Het is niet hetzelfde om een F1-auto te rijden, zoals het in het verleden was. Ondanks dat zijn mijn beperkingen veel minder dan het lijkt. 90% van mijn rijden is exact hetzelfde als het vroeger was. Ik ben in een betere fysieke conditie, dan ik in het verleden was. Nu moet ik veel harder werken, leeftijd helpt niet. Het grote verschil is de geest. Het is ongelooflijk hoeveel potentieel de geest heeft en hoe snel het zich aan verschillende omstandigheden kan aanpassen.”

“Helaas werd ik onderbroken in mijn carrière. Ik had diverse verwondingen. Ik leerde om er mee te leven, hoe daarmee te rijden in een F1-auto en uiteindelijk ben ik verrast bij het resultaat wat ik zag”, aldus de Pool. De coureur is met Sergey Sirotkin, Daniil Kvyat, Pascal Wehrlein en Paul di Resta in gevecht om het laatste stoeltje in de F1. Kubica lijkt favoriet voor het stoeltje, maar Sirotkin en hij zaten dicht bij elkaar tijdens de test. Williams gaat de data analyseren en dan valt in de komende weken een beslissing.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS