Formule 1

Rivaliteit kan vergiftigend effect hebben: "Mercedes heeft vijf coureurs op de shortlist"

Uitgegeven door Wim Boekel • 16 december 2016 20:07

Lewis Hamilton zegt dat Mercedes een verplichting heeft om hem te consulteren bij het aantrekken van een nieuwe F1-coureur. Zijn teamgenoot Nico Rosberg trok zich na het binnenhalen van de wereldtitel Formule 1 terug, waarna het Duitse merk stel op sprong op zoek moet naar een nieuwe coureur. Toch zegt de Brit dat de autofabrikant uit Stuttgart het laatste woord heeft.


“In de basis heeft Mercedes het teruggebracht naar vijf coureur of wat het dan ook is, de 'short-list', contractueel moeten ze het met mij bespreken”, vertelde de voormalig wereldkampioen tegen Channel 4. “Maar ik kan niet zeggen wie het is.” Met het vertrek van Rosberg is de Mercedes-coureur ook direct de favoriet voor de titel. De coureur die een zwaar intern gevecht had met zijn teamgenoot zegt dat het hem niet uitmaakt wie zijn teamgenoot wordt, maar zegt wel dat het allemaal uit haar context is gehaald.

“Het is belangrijk wie we in de tweede auto hebben. Het is belangrijk voor de moraal van het team”, reageerde de Brit. “We hebben in andere teams en tijden gezien waar de zware rivaliteit tussen de coureurs een vergiftigend effect op het team kan hebben. En zeker wat echt belangrijk is, omdat ik blij ben waar ik ben, ik hou van waar ik ben. We moeten zeker zijn dat wat we ook binnen brengen zo goed is als wat we hadden, als dat niet beter is wat betreft het creëren van de energie.” De aankondiging komt pas in het nieuwe jaar. Waarbij Valtteri Bottas en Pascal Wehrlein favoriet zijn.



Allemaal leuke hebbedingetjes en handige items voor de Kerstdagen! Diverse aanbiedingen met grote kortingen van wel 50% tot 75%. Nu ook t-shirts, speelgoed, horloges en tassen! Profiteer van mega kortingen voor de Kerst!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS