Formule 1

Rio Haryanto als testcoureur betrokken bij Manor; Ministerie in Indonesië teleurgesteld

Uitgegeven door Wim Boekel • 11 augustus 2016 13:45

Rio Haryanto is gisteren vervangen bij Manor door Esteban Ocon. Dat betekent niet dat de Indonesiër moet vertrekken bij het kleine Formule 1-team. De coureur die niet het benodigde sponsorbedrag van zeven miljoen Euro kon ophoesten, kan als reservecoureur bij het team betrokken blijven.


Manor heeft Rio Haryanto de rol van testcoureur aangeboden, die de coureur ook geaccepteerd heeft. Teambaas Dave Ryan reageert: “We zijn blij om door te gaan met onze steun aan Rio’s Formule 1-ambities door hem een rol als reservecoureur voor de rest van het huidige seizoen te bieden.”

Ondertussen heeft het Indonesische Ministerie van Sport verklaard teleurgesteld te zijn met de beslissing om Rio Haryanto te laten vallen als coureur van het team, alhoewel het waardeert dat de Indonesiër nog in Duitsland mocht rijden. In een verklaring laat het Ministerie weten: “We waren gevraagd om budget te gebruiken om Rio's F1-loopbaan te financieren, maar het was niet toegestaan door de regel. Het parlement ondersteunt Rio’s betrokkenheid in de F1 volledig, maar het gebruik van staatsbudget is geen optie.”

Het Ministerie zegt ook dat het de beslissing van de coureur niet kan beïnvloeden om de rol van reservecoureur aan te nemen. Volgens Manor heeft de jonge coureur het aanbod geaccepteerd: “Rio is beschikbaar om in te vallen, wanneer een van de coureurs niet in staat is om deel te nemen in een evenement.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS