Formule 1

Ricciardo verwacht dat Red Bull in 2017 kan strijden om de wereldtitel: "Ons pakket is zeer goed"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 27 november 2016 18:56

ABU DHABI - Daniel Ricciardo is van mening dat 2016 zijn beste seizoen in de Formule 1 is geweest en heeft er alle vertrouwen dat hij volgend jaar kan meedoen om de titel. De Australiër van Red Bull eindigt het rijderskampioenschap op de derde plaats, terwijl teamgenoot Max Verstappen op de vijfde plek in de WK-stand eindigde. Ricciardo erkent dat zijn prestaties dit seizoen zijn verwachtingen hebben overtroffen.



Ricciardo pakte tot dusver acht podiumplaatsen dit jaar, met inbegrip van de overwinning tijdens de Maleisische Grand Prix. De teamgenoot van Max Verstappen is ervan overtuigd dat Red Bull - dit jaar tweede in het constructeursklassement achter Mercedes - een grote sprong voorwaarts kan maken in 2017. "Als we volgend jaar dezelfde soort stappen kunnen blijven zetten, dan denk ik dat het realistisch is [dat we Mercedes kunnen uitdagen]", aldus Ricciardo. "Maar we moeten blijven verbeteren, want natuurlijk heeft Mercedes nog een buffer op iedereen."

"Ik denk dat het nu gewoon een kwestie fine-tuning is. Ons pakket is zeer goed, het is alleen nog niet perfect en ik denk dat we op een paar gebieden de foutjes eruit moeten halen en hier en daar een paar onderdelen verbeteren. Als we dat alles voor elkaar krijgen, dan zitten we op Mercedes-niveau. Hopelijk moet het beste nog komen. Als ik volgend jaar een goede auto heb, dan kan ik hopelijk een paar posities verder komen dan dit jaar. Dat zou erg leuk zijn."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS