Formule 1

RETRO: Na bloed, zweet en tranen pakt Ayrton Senna zijn eerste overwinning in Brazilië

Uitgegeven door Wim Boekel • 26 april 2014 20:02

Twintig jaar geleden op 1 mei kwam Ayrton Senna om het leven kwam tijdens de Grand Prix van San Marino. Ondanks dat de Braziliaan in zijn carrière niet meer dan drie wereldtitels wist te winnen, wordt hij nog steeds als een van de grootste coureurs aller tijden gezien. Wanneer Ayrton Senna in de auto zat, toonde hij een wagenbeheersing waar de meeste coureurs slechts van kunnen dromen.


Reden genoeg om in de dagen voor zijn twintigste sterfdag terug te kijken op de diverse hoogtepunten en ontroerende momenten uit de carrière van de illustere coureur. RaceXpress.nl toont zeven fragmenten uit de loopbaan van Ayrton Senna, die op die beruchte zondag op het Autodromo e Dino Ferrari zo treurig eindigde.

Ayrton Senna moest er lang op wachten: zijn eerste overwinning op het Autodrómo José Carlos Pace. In 1991 is het eindelijk zo ver en rijdt de Braziliaan naar de overwinning in zijn eigen Sao Paulo. Het vergt het uiterste van de McLaren-coureur, want na de wedstrijd is hij niet meer in staat om uit de auto te stappen. Het brengt zijn geliefde vaderland in een grote feeststemming. Van het gejuich van de verslaggever en het aanwezig publiek, raakt het Zuid-Amerikaanse land in een groot volksfeest.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS