Formule 1

Renault stapt in eSports met Team Vitality, mogelijk deelname aan Formula 1 eSports Series: "Natuurlijke match"

Uitgegeven door Bart • 13 februari 2018 19:02 • Print artikel

Renault gaat zich richten op eSports. De Fransen sluiten zich aan bij de succesvolle landgenoten van Team Vitality, zo maakte de fabrikant tijdens de derde eSports BAR in Cannes bekend. Renault Sport Team Vitality komt in actie in de Rocket League met Philip Paschmeyer (Paschy90), Victor Locquet (Fairy Peak!) en Sandro Holzwarth (FreaKii). Het nieuwe team overweegt ook deel te gaan nemen aan de Formula 1 eSports Series.

Renault F1


De eSporters mogen gebruik maken van alle faciliteiten van de F1-fabriek in Enstone. Ze gaan trainen met de F1-coureurs van het team. Vitality brengt veel ervaring in met meerdere Europese en wereldtitels. "Dit is een geweldige kans voor Renault om een nieuw en jong publiek te bereiken", zegt vice-president van Renault Bastien Schupp. "eSports heeft een veelbelovende toekomst en daar willen we deel van uitmaken."

Voor Team Vitality was het een logische stap om met Renault in zee te gaan. "Het is een natuurlijke match", zegt oprichter Fabien Devide. "We hebben dezelfde waarden en teamkleuren, maar we willen net als Renault naar de internationale top. We kunnen veel van Renault leren, bijvoorbeeld hoe de coureurs zich voorbereiden op een Formule 1-race."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS