Formule 1

Renault: "R.S.17 de eerste auto die vanaf het begin gezamenlijk is gepland en ontwikkeld"

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 22 februari 2017 09:13

De gloednieuwe Formule 1-auto van Renault; de R.S.17 werd onthuld door de coureurs Nico Hülkenberg en Jolyon Palmer, terwijl Sergey Sirotkin werd gepresenteerd als reserverijder. Renault Sport Academy verwelkomde ook Jarno Opmeer. De presentatie van de nieuwe Formule 1 bolide, de RS17, in Londen was ook een bijzonder moment voor het Nederlandse racetalent Jarno Opmeer (16). Dinsdag werd bekend dat hij met ingang van dit seizoen toetreedt tot de Renault Sport Academy, het juniorprogramma van het Renault Sport Formula One Team, dat hem ondersteunt op weg naar hogere raceklassen. Opmeer rijdt komend seizoen in de Eurocup Formule Renault 2.0 en krijgt op fysiek gebied volledige begeleiding bij Renault Sport Racing in Enstone.

Formule 1 2017 Jarno Opmeer


Tijdens de presentatie waren aanwezig Thierry Koskas, Groupe Renault Executive Vice President Sales & Marketing, Jérôme Stoll, President Renault Sport Racing en Cyril Abiteboul, Managing Director Renault Sport Racing. Ook senior managementleden en de coureurs van het Renault Sport Formula One Team waren aanwezig, evenals voormalig F1-wereldkampioen Alain Prost, Special Advisor bij Renault Sport Racing.

Formule 1 2017 RS17


“De R.S.17 is de eerste auto die vanaf het begin gezamenlijk is gepland en ontwikkeld vanuit Enstone en Viry-Châtillon", vertelde Jérôme Stoll, President Renault Sport Racing. "We zijn tevreden met het resultaat, het is een prachtige bolide geworden. Behalve het enthousiasme over de R.S.17, hebben we met BP en Castrol ook twee zeer belangrijke, nieuwe partners in huis gehaald. Onze doelstelling voor 2017 is duidelijk. We willen een significante stap voorwaarts maken op het gebied van prestaties en resultaten. We gaan voor de vijfde positie in het constructeurskampioenschap.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS