Formule 1

Renault geeft Red Bull zelf de schuld van dramatische F1-start

Uitgegeven door Casper Bekking • 19 maart 2015 18:57

Na het dramatisch verlopen openingsweekend in Melbourne is de relatie tussen Red Bull, diens zusterteam Toro Rosso en motorenleverancier Renault er niet beter op geworden. Beiden bestoken elkaar publiekelijk met beschuldigingen. Niet de meest constructieve manier om tot een goede stap voorwaarts te komen. Toch kon Renault het niet laten om te reageren op de felle uitlatingen van de topmensen van Red Bull Racing, die alle schuld bij de Fransen legden. Volgens de motorenmannen is er meer aan de hand en heeft Red Bull de problemen zelf veroorzaakt.



“Er was sprake van een last-minute motorontwikkeling, waarbij we onze normale kwaliteits- en testbank validatieproces hebben overgeslagen”, legde motorenbaas Cyril Abiteboul uit tegenover het Franse L’Equipe. “Deze veranderingen veroorzaakten de problemen in Melbourne. Daar focussen we ons nu op, in de aanloop naar Sepang. Wij waren zeer agressief omdat Red Bull verlangde dat we ons fel zouden ontwikkelen. Nu moeten we onszelf afvragen hoe het heeft kunnen gebeuren dat we onze traditionele methoden opzij hebben geschoven. We produceren al 37 jaar motoren voor de Formule 1. We weten wat we moeten doen.”

Ondanks de grote achterstand op Mercedes en Ferrari heeft Abiteboul vertrouwen in dit seizoen: “Als we voorgaand aan het 2014-seizoen gezegd hadden dat we drie Grands Prix zouden winnen, zouden we zijn uitgelachen. Of we op korte termijn meedoen voor zeges? Nee. Maar we komen terug. We hebben wat tijd nodig om op het niveau van Mercedes te komen.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS