Formule 1

Renault gaat zich in 2018 meer richten op kwaliteit van de motoren en krijgt Red Bull de magische knop?

Uitgegeven door Wim Boekel • 11 januari 2018 11:08 • Print artikel

Renault gaat zich voor de Formule 1-motor van 2018 met name op de kwaliteit richten, om zodoende de onbetrouwbaarheid van het afgelopen seizoen proberen weg te nemen. Een seizoen waar met name Max Verstappen met zijn Red Bull een groot slachtoffer was van de problemen met de Renault-motor.

F1 Max Verstappen Renault F1-power


Teammanager Cyril Abiteboul: “Er is veel meer stabiliteit”, aldus de Fransman tegen het Engelse Autosport. “We veranderen nu alleen de onderdelen die een verschil maken in de prestaties, waar dat vorig jaar bijna alles was. De interne verbrandingsmotor en hybride waren nieuw. Ik heb vertrouwen dat wat we doen met de dynamo erg representatief is en een product gaan leveren dat beter is als de wintertests starten.”

Volgens Abiteboul is de motorenafdeling behoorlijk onder de loep genomen, maar besloot men dat procedurele veranderingen genoeg waren om de betrouwbaarheid te garanderen, zonder te herstructureren. Red Bull klaagde in 2017 niet alleen over de betrouwbaarheid, maar ook over het ontbreken van de ‘magische knop’. Een knop die Mercedes en Ferrari hebben om het vermogen in de kwalificatie op te schroeven. “De snelheid in Abu Dhabi toont dat we veel beter zijn in het proberen te vinden van een compromis tussen prestaties en betrouwbaarheid”, zegt de Renault-manager.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS