Formule 1

Renault gaat testen met nieuwe MGU-K voor Max Verstappen: "Nog veel gebieden voor verbeteringen"

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 17 april 2017 18:34 • Print artikel

Renault is van plan om deze week tijdens de Formule 1 test in Bahrein aan het werk te gaan met een gereviseerde MGU-K uit 2017. De bedoeling is dat deze gebruikt gaat worden tijdens de Grand Prix van Rusland. Bezorgdheid omtrent de betrouwbaarheid van de nieuwe MGU-K tijdens de pre-season test deed Renault ertoe besluiten geen risico te nemen in de eerste races van het seizoen door op het laatste moment te kiezen voor de specificatie van vorig jaar. Dit gold ook voor de afnemers Red Bull Racing, waar Max Verstappen en Daniel Ricciardo rijden, en Scuderia Toro Rosso met Carlos Sainz en Daniil Kvyat.

Formule 1 2017 Reanult Sport


De oudere specificatie van de unit is vijf kilo zwaarder en heeft een extra luchtfles van een kilo nodig. Na onderzoek bij de fabriek in Viry heeft de fabrikant nu dus besloten een gereviseerde versie te gebruiken tijdens de twee testdagen op het Bahrain International Circuit. De testdagen beginnen op dinsdag tot en met woensdag.

Renault F1 sport teambaas Cyril Abiteboul zei tegen Autosport.com dat het fabrieksteam de unit in gebruik zal nemen maar het ligt aan hun klanten zelf of die besluiten daar in mee te gaan. "Volgens de testen deze week, kan het in Sochi geïntroduceerd worden", benadrukte Abiteboul "De MGU-K kan redelijk snel terug op het circuit zijn. Het zal maar een klein beetje helpen door het gewicht en het pakket. Voor al deze dingen is het goed om het terug te hebben. Het brengt vertrouwen in onze mogelijkheid om prestatieverbeteringen aan te brengen bij de auto en krachtbron."

Volgens Abiteboul was de betrouwbaarheid de grootste zorg bij Renault, als dat eenmaal opgelost was zou de aandacht weer gelegd worden op de prestatie en de introductie van nieuwe specificaties. De timing om met nieuwe specificaties te komen is dit jaar nog meer cruciaal. De teams mogen maar vier units zonder penalty vrij gebruiken in het seizoen wat twintig races lang is.

"De krachtbron is uitdagend vanwege de betrouwbaarheid, die is nog niet waar we willen zijn", zei Abiteboul. "Zo gauw de betrouwbaarheid onder controle is, weet ik zeker dat we met meer kunnen komen, meer van brandstof en olie. Er zijn nog veel gebieden waar we verbeteringen kunnen brengen."

Renault scoorde hun eerste punten door de finish van Nico Hülkenberg op een negende plaats na de Grand Prix van Bahrein.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS