Formule 1

Renault gaat nu werken aan het vermogen van de motor van Max Verstappen

Uitgegeven door Bas Kaligis • 9 juni 2015 16:59

Max Verstappen behaalde een twaalfde positie uit de kwalificatie voor de Grand Prix van Canada. In de race startte hij, na het incasseren van zijn gridstraffen (vanwege de crash in Monaco en gebruik van de vijfde motor in Canada), van de 19e stek. Verstappen reed in de race de toptien binnen, maar kreeg nog een bonus tijdens de pitstop. Verstappen moest ook nog eens een tijdstraf van tien seconden in lossen tijdens een pitstop. Toch waren er lichtpuntjes. Renault toonde in Montreal dat het qua betrouwbaarheid weer een stap had gemaakt. Zowel de beide Renaults van Red Bull Racing als Scuderia Toro Rosso zagen het zwart-wit geblokt. De betrouwbaarheid mag dan op orde zijn, de snelheid is nog steeds een groot aandachtspunt. Renault gaat nu dan ook werken aan het vermogen van de motoren van Max Verstappen en zijn RedBull-collega's.


“De resultaten waren niet om over naar huis te schrijven, maar we kunnen wel een aantal positieve punten uit het weekend in Canada halen. Voor de derde keer op rij hebben we geen problemen gehad met de betrouwbaarheid van de motoren", verklaarde Renault F1 Sport-baas Cyril Abiteboul. "Nu we zover zijn, kunnen we onze aandacht verleggen naar de prestaties, waarbij we nauw zullen samenwerken met de teams om het maximale uit zowel de motor als het chassis te halen.”

“Zoals we eerder zeiden, doen we mee voor de lange termijn, dus we moeten onze ogen gericht houden op de toekomst en niet afgeleid worden als de resultaten niet onze kant op vallen, zoals afgelopen weekend het geval was.”

Meer paardekracht voor Max Verstappen

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS