Formule 1

Renault F1-team biedt aan om komst ex-FIA-man Budkowski uit te stellen

Uitgegeven door Bas Kaligis • 6 oktober 2017 10:40

SUZUKA - Het Renault Formule 1-team wil de komst van de voormalige FIA-man Marcin Budkowski met een extra drie maanden uitstellen om boze rivalen te sussen. Renault heeft vrijdag bevestigd dat het Budkowski, voormalig hoofd van de FIA-afdeling F1, heeft vastgelegd als de nieuwe uitvoerend directeur. Zijn benoeming is controversieel omdat Budkowski op de hoogte is van de huidige en toekomstige auto-ontwerpen van de teams. Deze kwestie zal tijdens de volgende vergadering van de Strategiegroep ter sprake worden gebracht.

Renault Marcin Budkowski Grand Prix Japan


In een poging om de angst weg te nemen dat Budkowski kennis van andere teams zou kunnen gebruiken om Renault te helpen vooruitgang te boeken, onthulde de algemeen directeur van Renault, Cyril Abiteboul, dat er met de FIA gesprekken gaande zijn over het uitstellen van zijn startdatum.

Budkowski is momenteel bezig met verlof tot het einde van het jaar. "We hebben altijd duidelijk gemaakt dat we daar niet agressief mee willen zijn", zei Abiteboul over de datum wanneer Budkowski bij Renault zal beginnen. "Vanuit contractueel oogpunt zou hij al begin volgend jaar (januari) beschikbaar kunnen zijn, maar we hebben constructieve besprekingen gevoerd met de FIA.

"Ik denk dat we bijna een akkoord hebben bereikt over een startdatum die iedereen op zijn gemak zal stellen. Ik denk dat er is gesproken over begin april. Er is nog niets bevestigd, maar dat is iets dat we serieus in overweging nemen."

Abiteboul verklaarde dat Budkowski een baan op de fabriek zou krijgen en boven de huidige technische leider van Renault, Bob Bell, Nick Chester en Rob White zal opereren. "Marcin komt in een niet-technische functie", voegde Abiteboul eraan toe. "Hij komt in een seniorpositie in het team, en ik denk dat het een geweldige carrièreontwikkeling voor hem is. Het is iets dat hij doet omdat het zin heeft in zijn carrière."

"Sinds we terugkwamen in de Formule 1, bouwen we ons team nog steeds uit en bouwen we aan onze structuur. We hebben iets geprobeerd met Fred Vasseur wat helaas niet is gelukt, en Fred heeft nu een positie gevonden bij Sauber. Er was nog een lacune, een vacature die moest worden opgevuld, simpelweg omdat er nog veel gedaan moet worden. Ik had alleen hulp nodig en iemand die ik kan vertrouwen en die met mij kan samenwerken, in het bijzonder voor de ontwikkeling van het team in Enstone."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS