Formule 1

Renault F1 past GP-weekend in één dag voor Robert Kubica: "De klok werd voor ons allemaal teruggezet"

Uitgegeven door Wim Boekel • 8 juni 2017 10:07

Robert Kubica stapte in Valencia voor het eerst sinds zijn rally-ongeval in 2011 weer in een Formule 1-bolide. Renault gaf de coureur in 2005 zijn eerste F1-test en bijna 12 jaar later stelde het team uit Enstone wederom een bolide ter beschikking. De Pool reed bijna 115 ronden en dat stelde ook het Franse automerk tevreden.

Robert Kubica F1


“Het was goed om Robert terug in een Formule 1-auto te zien”, vertelt Alan Permane, hoofd baanoperaties van Renault Sport F1 tegen Motosport Week. “Het ging soepel. We probeerden een Grand Prix-weekend in één dag in te passen, wat interessant voor hem was.”

“Robert is een beetje veranderd, hij is rustiger en hij was niet aan het pushen wanneer hij om elke detail van de setup van de auto vroeg! Zijn commentaar en feedback voelde alsof de klok voor ons allemaal werd teruggezet. Het is lastig om na zes jaar in een F1-auto te springen en het was een fantastische prestatie van hem. Dit was een eenmalig evenement voor Robert. Zijn tijd met Renault werd plots onderbroken, zo abrupt, en we hadden zo’n mooie toekomst met hem willen hebben. Het team testte met Sergey Sirotkin in Valencia, dus was het de perfecte kans om Robert een dag in de auto te bieden en op onze manier een bijdrage aan zijn herstel te leveren.”




Vergeet hem niet! Nog maar twee dagen voor de volgende trekking van de Staatsloterij. MEER INFO

 

Babe-box

Xtra

COLUMNS