Formule 1

Renault F1-motor wordt beter en beter: "Op termijn terug naar 2017 MGU-K en nieuwe upgrades"

Uitgegeven door Wim Boekel • 6 april 2017 08:09

Red Bull, maar ook het eigen team Renault, kon het tempo van Mercedes en Ferrari niet volgen in de openingsrace van de Formule 1 2017. Toch is de F1-baas van Renault, Cyril Abiteboul, van mening dat de krachtbron naar verwachting levert. De volgende updates worden echter pas geleverd wanneer de betrouwbaarheid gegarandeerd kan worden.

Renault F1 motor
De Franse fabrikant hoopte gedurende de winter een sprong van 0,3 seconde per ronde te maken, met een gelijke sprong die in de loop van het seizoen moet komen. Tijdens de wintertest in Barcelona werd een oververhitting probleem aan de MGU-K geconstateerd. Het onderdeel dat de energie terughaalt en op de achteras vrijlaat. Het zorgde er voor dat Renault terug moest naar de 2016-specificatie. Het plan is echter om de laatste versie van de MGU-K 2017 zo snel mogelijk terug te plaatsen in de auto. Voorwaarde is wel dat hij betrouwbaar is. Abiteboul heeft dan ook het vertrouwen dat het gaat helpen om het gat naar de rivalen Ferrari en Mercedes te dichten.

“De prestatie van de aandrijving lijkt het niveau te leveren die we verwachten en we weten dat er meer komt”, reageert de F1-baas van Renault. “Op termijn gaan we terug naar de 2017-specificatie MGU-K en we gaan ook upgrades introduceren, maar dit gebeurt alleen als we het betrouwbaarheidsniveau bereiken die we nodig hebben.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS