Formule 1

Renault F1 legt vinger op de zwakke plek: “Op drie punten: als eerste..."

Uitgegeven door Edwin Schimmel • 17 december 2015 11:33

Renault weet zeker dat ze hun lesje hebben geleerd van 2015 na al de motorproblemen. Dit in combinatie met de input van motorspecialist Mario Illien verwacht Renault een flinke progressie te boeken komend F1-seizoen. De Franse autofabrikant maakte een lastige campagne mee de afgelopen twee jaar en zag de relatie met partner Red Bull mislukken na enkele teleurstellende prestaties. Maar Remi Taffin van Renault benadrukt dat het in 2016 allemaal anders zal zijn als het ook weer haar eigen fabrieksteam heeft, omdat ze nu weten waar het allemaal misliep in 2015.


"We arriveerden bij de eerste wintertest denkende dat we een flinke stap voorwaarts hadden gemaakt tussen beide seizoenen", aldus Taffin. "We dachten echt dat we goed werk hadden verricht. Dat klopte ook op bepaalde gebieden, maar op drie punten werden we ingehaald. Als eerste hadden we duidelijk een betrouwbaarheidsprobleem. We hadden dergelijke problemen nog niet eerder gezien tijdens tests. Een ander probleem was dat we een ander onderdeel in de elektronica van de aandrijflijn hadden zitten waar we onze vinger niet op wisten te leggen maar wat wel problemen bleef veroorzaken. Het laatste element is dat we beslissingen pas erg laat namen, tot op het laatst mogelijke moment. Maar deze mix aan problemen stelde ons in staat veel te leren en er voor te zorgen dat dezelfde problemen niet weer opnieuw zullen opduiken in de toekomst."

Renault verwacht later deze maand de 2016 krachtbron voor het eerst te kunnen gaan testen op de testbank zodat deze probleemloos zal kunnen rijden als de wintertests beginnen in februari in Spanje.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS