Formule 1

Renault F1 krijgt voet aan de grond, Cyril Abiteboul: "Dit laat zien dat je nooit je hoofd moet laten hangen"

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 16 mei 2017 10:20 • Print artikel

Renault Sport One heeft in Barcelona afgelopen zondag hun beste resultaat neergezet sinds de terugkeer van het fabrieksteam in de Formule 1. Een prestatie waar teambaas Cyril Abiteboul erg blij mee is. Coureur Nico Hülkenberg maakte een droomstart door van P13 naar P7 te springen in de openingsronde. Een stabiele race gecombineerd met een foutloos uitgevoerde strategie en pitstop zorgde dat het Franse team het meeste haalde uit de Spaanse Grand Prix.

Formule 1 2017 Nico Hulkenberg

"Een fantastisch resultaat na een moeilijk kwalificatie", zei Abiteboul vol enthousiasme. "Dit laat zien dat je nooit je hoofd moet laten hangen en iedere kans moet uitbuiten. Nico nam zijn voordeel uit een geweldige start, de pitcrew leverde precies wat nodig was tijdens de race en het geluk was ook aan onze kant. We hebben de strategie en pitstop goed uitgevoerd, Onze racesnelheid was beter dan die van onze tegenstanders, Haas F1, Williams Martini Racing en Scuderia Toro Rosso".

Renault doet het zonder twijfel iedere race beter. Langzaam maar zeker krijgt het Franse team voet aan de grond in de middenveld gevecht. Echter meer vooruitgang is nodig zei de manager. "Het is positief dat we verbetering maken op deze gebieden", vervolgt Abiteboul. "We moeten hard werken om te begrijpen hoe we de prestatie kunnen maximaliseren met de R.S.17. Dit weekend was ietwat ongewoon voor ons omdat onze snelheid hoger lag dan de prestatie in de kwalificatie. Voor Jolyon Palmer was het een moeilijke Grand Prix en we hebben ons toegewijd om te begrijpen wat we kunnen doen om dit te verbeteren."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS