Formule 1

Renault F1 blijft tot het einde met updates komen: "Wanneer we maar kunnen, komen we ermee"

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 17 oktober 2017 10:48 • Print artikel

Volgens Renault Sport Formula 1 Team‘s 'Chassis Technical Director' Nick Chester is het vinden van de juiste balans op het Circuit Of The Americas een flinke uitdaging. Het circuit in Austin (Texas) staat bekend om de vele, verschillende bochten die de baan rijk is. Niet alleen voor de auto's, maar ook voor de coureurs is het 5,5 kilometer lange circuit met 20 bochten een uitdaging.

Formule 1 2017 Renault Sport


Volgens Chester is het de complexiteit van de bochten wat het lastig maakt om de goede balans te vinden voor de auto. Hij benadrukt dat ze een redelijke kennis hebben van de baan en begrijpen de gevarieerde baantemperatuur in Austin. "De eerste bocht is met een best hoge snelheid, behalve de opgaande hairpin bij bocht één", zei Chester vooruitblikkend op de GP van de Verenigde Staten op Circuit of The America's. "Daarna is het rechts, links en rechtdoor in de S-achtige bochten op hoge snelheid. Dan heb je een redelijk recht stuk, sector drie heeft vervolgens een aantal langzame secties, die lastig zijn voor de achterbanden. Het is een mix van interessante bochten waardoor het moeilijk is om continu een goede balans te hebben. We hebben een redelijk goede kennis van de baan en van de variabele temperaturen door de dag heen, die ook effect hebben op de auto. "

Met nog vier races te gaan in het 2017 seizoen, blijft Renault met upgrades komen voor de 'R.S.17'. Volgens Chester blijft het team met die updates komen wanneer ze maar kunnen. "We hebben updates voor het bodywork, bargeboards en de diffuser", legde Chester uit. "We brengen updates bij de R.S.17 wanneer we maar kunnen."

iPhone, Macbook, Apple TV

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS