Formule 1

Regelrecht in de armen van Ferrari of Mercedes gedreven? Ricciardo verliest vertrouwen in Renault-motor

Uitgegeven door Johann Petermann • 15 april 2018 05:14 • Print artikel

Daniel Ricciardo heeft gezegd dat zijn optimisme aan het slinken is wat betreft de Renaultmotor na wederom betrouwbaarheidsproblemen op het Shanghai International Circuit.

Daniel Ricciardo

Ricciardo heeft vier van zijn laatste zes Formule 1 races niet uitgereden en de mechanische fouten bleven zich opstapelen in de derde vrije training in China, toen zijn nieuwe motor in rook opging.

Dankzij uitstekend werk van de monteurs van Red Bull kon Ricciardo weer op tijd meedoen aan de kwalificatie en P6 behalen voor de startgrid op zondag.

Maar terwijl hij zijn toekomst nog verder aan het uitstippelen is, geeft Renault hem tot nu niet veel hoop op verbetering. “Ik zal de hoop nooit opgeven, maar het optimisme neemt zonder twijfel af met verloop van tijd”, antwoordde Ricciardo toen Autosport.com hem vroeg of Renault de betrouwbaarheidsproblemen konden oplossen.

“Ik probeer nu echt geen verwachtingen te hebben, ik laat het maar op me afkomen en hopelijk gaat het allemaal lekker werken. Zo niet, zal dat hoe dan ook moeilijk te slikken zijn. Helaas is het een beetje bekend terrein, we hebben de afgelopen jaren onze ups en downs gehad dus dit is niet nieuw voor mij."

Ook geeft Ricciardo aan dat ze bij Red Bull niet echt verwacht hadden om nu al zoveel problemen te ervaren: ”Ik denk dat we na de wintertests niet hadden verwacht al in Bahrein en China zoveel problemen te verduren zouden hebben. Tijdens de wintertests zag het er qua betrouwbaarheid veel positiever uit."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS