Formule 1

Red Bull was als enige tegen de haaienvin: "De gebruikelijke paranoia in de F1"

Uitgegeven door Wim Boekel • 1 maart 2017 18:54

Teambaas van Red Bull, Christian Horner, zegt dat de andere Formule 1-teambazen tegen zijn voorstel hebben gestemd om de ‘sharktale’ te verbieden. Volgens de baas van Max Verstappen zien de nieuwe bolides er een stuk ‘sexier’ uit, maar de grote plaat achterop vindt hij maar niets.

Christian Horner

“Ik denk dat de nieuwe auto’s er fantastisch uitzien”, vertelde Horner aan het Duitse Auto Motor und Sport tijdens de wintertest in Bacelona. “Het enige is de lange cover boven de motoren. We hebben het probleem besproken in de Strategy Group en daarna ging het naar de F1-commissie. Maar de vraag om ze te verbieden werd door een meerderheid afgewezen.”

“De gebruikelijke paranoia in de Formule 1” was volgens de teambaas de grootste reden voor de andere teams om tegen te stemmen. “De prestatiewinst met de vin is minimaal. Als je het aan de aerodynamica-mannen vraagt willen ze hem houden, natuurlijk. Maar we moeten het ook overwegen vanuit esthetisch standpunt. Zonder de vin zien de auto’s er simpelweg beter uit.”

Bezoek de Grand Prix van België op Spa-Francorchamps. Bekijk vrijblijvend de informatie:

*Grand Prix van België*

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS