Formule 1

Red Bull voorlopig geslaagd in missie met RB14! - Max Verstappen: "Normaal zou het in de race..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 12 maart 2018 08:32 • Print artikel

Aston Martin Red Bull mag tijdens de kwalificatie een gat van maximaal drie tienden van een seconden hebben om mogelijk voor een overwinning in Melbourne te kunnen vechten, zo is de inschatting van Max Verstappen. Het F1-renstal uit Milton Keynes lijkt er op basis van de wintertest in Barcelona dichter bij te zitten en zowel Verstappen als Daniel Ricciardo leken aardig probleemloos door de testweken te komen met de nieuwe RB14 te hebben.

Max Verstappen

"Als eerste moeten we er dichter bij zitten", zegt de Limburger tegen F1i. "Wanneer je binnen 3 of 4 tienden zit in de kwalificatie, kun je tenminste met ze vechten in de race, maar normaal gesproken moet je in de kwalificatie binnen 3 of 4 tienden zitten, om tenminste met ze te kunnen vechten in de race. Normaal zou het in de race dichter bij elkaar moeten zitten."

De vroege start van het ontwerpen van de auto, moet Red Bull in 2018 een betere uitgangspositie geven. Waar de equipe vorig jaar juist tekort kwam, lijkt het team vooralsnog in die missie geslaagd. "Ik weet niet hoe dicht het bij elkaar zit, maar we gaan het daar uitvinden in de trainingen en kwalificatie", besluit Verstappen over de eerste race in Albert Park.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS