Formule 1

Red Bull verwacht meer gridstraffen voor Verstappen: "Niet waarschijnlijk dat we het einde van het jaar zullen halen"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 8 september 2017 19:20 • Print artikel

MILTON KEYNES - Red Bull Racing, waar Max Verstappen en Daniel Ricciardo de eer verdedigen, vreest dat het dit jaar, na de overstap naar nieuwe krachtbronnen tijdens de Grand Prix van Italië, nog meer motorenstraffen zal krijgen. Het in Milton Keynes gevestigde team heeft dit seizoen behoorlijk veel frustraties over zijn motorleverancier Renault moeten doorstaan, want de Franse autofabrikant heeft het hele seizoen problemen gehad met de betrouwbaarheid.

Christian Horner Red Bull Racing


Red Bull deed vorig weekend een tactische motorwissel om ervoor te zorgen dat er geen risico op problemen zou zijn in Singapore, maar het denkt dat de motor niet genoeg kilometers te gaan heeft om het seizoen te kunnen afmaken zonder dat nieuwe componenten nodig zijn. Teambaas Christian Horner: "We gaan zeker nog een straf krijgen. Ik hoop dat we de keuze hebben over waar we die straf pakken, maar het is niet waarschijnlijk dat we het einde van het jaar zullen halen zonder een nieuwe gridstraf."

Hoewel het vooruitzicht van verdere gridstraffen uiteraard niet ideaal is voor Red Bull, prijst Horner de manier waarop Renault heeft gereageerd op zijn recente reeks betrouwbaarheidsproblemen geprezen. "Ze hebben daar zeker op gereageerd, wat bemoedigend is. Maar het probleem is dat het om nieuwe motoren in Monza ging, dus als we een probleem hadden gehad met de eerste motor in zijn cyclus, dan zou het tamelijk rampzalig zijn geweest."

"Het is bemoedigend dat ze het serieus lijken te nemen. Ze steken hun kop niet in het zand. Hopelijk zal zich als gevolg daarvan voor de rest van het jaar een opwaartse trend aandienen."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS