Formule 1

Red Bull verlangt kwalificatiemodus van Renault: "Praatjes vullen geen gaatjes"

Uitgegeven door Wim Boekel • 11 oktober 2017 06:23 • Print artikel

Christian Horner vreest dat het lastig wordt voor Red Bull om een volgende wereldtitel te winnen, als het team geen ‘kwalificatiemodus’ op de auto heeft. De laatste races ligt het Formule 1-team uit Milton Keynes het dichtste bij de zilverenpijlen, maar zowel Max Verstappen als Daniel Ricciardo is nog niet in de buurt van een poleposition geweest. In Japan zaten ze op meer dan één seconde in de kwalificaties, terwijl Verstappen in de race het tempo van Lewis Hamilton kon volgen.

Formule 1 2017 Max Verstappen


“We rijden in dezelfde modus in de race als we in de kwalificatie doen. Het is een groot verschil”, legt teambaas Horner uit aan Sky Sports. “We gaven een groot deel van een seconde weg op zaterdag, maar in de race is het chassis het gehele weekeinde sterk. We kunnen zien dat als we de GPS-uitslagen over elkaar leggen, dat het chassis goed is, maar we kunnen duidelijk niet in de hoge-vermogen-modus rijden voor de duur van de races. De kwalificatiemodus is vitaal, omdat je dan al het werk wat je op zondag doet, kunt laten liggen.”

Renault bevestigde in Suzuka dat het werkt aan de zogenaamde ‘magische’ motorinstelling voor het volgende jaar. Ondanks dat heeft Red Bull de RB13 na de zomer goed aan de praat gekregen en is een betere rivaal geworden van de Mercedes en de Ferrari.

“We hopen dat onze motorenpartner gedurende de winter niet alleen veel inspanning gaat stoppen in de betrouwbaarheid, maar ook de prestaties op zaterdagmiddag”, reageert de Brit. “Ik denk dat het slechts de kwalificatie is. Praten is makkelijk, maar uiteindelijk gaat het om wat er op de baan gebeurt. We kunnen zien dat ze echt hard werken en hopelijk, nu de regels voor enige tijd stabiel blijven, kan er een start gemaakt wordt om dichterbij te komen."

Horner prijst de inspanningen van Red Bull na de zomer. Hij zegt dat er verdere verbeteringen aankomen en dat dit tegelijkertijd ook een leercurve is voor de auto van 2018. “Zelfs Monza en Spa zijn circuits die niet in ons voordeel zijn, maar we waren daar aardig competitief”, zegt de teambaas van Red Bull. “Nadat we een goede upgraden op de auto hadden gezet in Hongarije, hebben we goede progressie gemaakt en ik vermoed dat we hier en in Maleisië meer hebben geleverd dan we verwacht hadden.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS