Formule 1

Red Bull Racing op het verkeerde been gezet: "We zagen andere dingen op het circuit"

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 12 augustus 2017 19:23 • Print artikel

Red Bull Racing verloor twee maanden aan ontwikkelingstijd vanwege een slechte correlatie tussen hun windtunnel, CFD en de verzamelde data op de circuits, stelt teambaas Christian Horner. Het team uit Milton Keynes, waar Max Verstappen en Daniel Ricciardo met de RB13 racen, had verwacht de leiding te kapen van rivalen Mercedes AMG Petronas en Scuderia Ferrari met de introductie van de nieuwe aerodynamische regels voor het seizoen 2017. Het team bleef echter ver van de leiding in het kampioenschap met de RB13.

Formule 1 2017 Max Verstappen


Het team van Red Bull kon dingen langzaam omdraaien na de laatste update. Volgens Horner komt het er op neer dat de correlatie niet accuraat was tijdens het pre-season en dat ze pas recentelijk een oplossing gevonden hebben voor de problemen.

"Ik denk dat we aan het begin van het seizoen al achterop lagen", zei Horner tegen het Britse Autosport. "Onze verwachting van het ontwerp was niet in correlatie met wat we zagen op het circuit. Ik denk het hoofdzakelijk de windtunnel was die ons verwarde. De grootte van het model en de banden in onze tunnel gaven heel andere resultaten. Voorheen waren deze heel erg betrouwbaar in specifieke gebieden. Plotseling hadden we dit verschil tussen het circuit, tunnel en de CFD."

Volgens de teambaas had dit een doorlopende impact op de ontwikkeling doordat het team continu bezig was met inhalen, terwijl hun rivalen hun autos verder konden ontwikkelen. "Het heeft ons ongeveer twee tot tweeŽnhalve maand gekost", verklaarde Horner. "Dan moet je natuurlijk continu doorwerken en alles proberen te herstellen van die tijd, en het is niet dat alle andere teams stilgezeten hebben. Het duurde tot aan Melbourne totdat we het probleem geÔdentificeerd hadden, maar het was pas bij Barcelona dat we goede vooruitgang zagen."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS