Formule 1

Red Bull hoopt nu meer begrip en kennis te krijgen over de nieuwe RB13: "Blij dat Ricciardo er is"

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 19 april 2017 12:05 • Print artikel

Nu het in-season testing is begonnen in Bahrein is het voor de engineers van Red Bull Racing stevig doorpakken. Met man en macht test men op allerlei gebieden, niet alleen voor eventuele updates maar ook om het gat met rivalen te dichten in de aanloop naar Sochi, waar op 30 april de Grand Prix van Rusland wordt verreden. De engineers zijn blij dat Daniel Ricciardo deze week paraat was om te testen voor het team uit Milton Keynes. De AustraliŽr die met een vijfde plaats de race afsloot kan daarom mooi de gegevens vergelijken om verschillen tussen het F1-weekend en de test aan te geven.

Formule 1 2017 Red Bull Racing


De Senior Projects Engineer Jeff Calam zei: "Dit is de eerste kans voor het team om te kijken naar alles wat we geleerd hebben tijdens de eerste drie races van het seizoen. Die data kunnen we gebruiken als platform om meer begrip en kennis te krijgen over de RB13, en verbeteren. In dat aspect was het goed dat Ricciardo in de auto zat om het werk te vergelijken wat het team gedaan heeft in het weekend in Bahrein. In het eerste gedeelte van de dag gingen we door een aantal erg bruikbare aero- en bandentests, net als het werk aan de afstelling. In de middagsessie wilden we de focus leggen op lange runs, maar toen kwamen we een probleem met de motor tegen. Het was twijfelachtig of we later op de dag nog voor het einde van de sessie, nog konden rijden."

Woensdag is de tweede en laatste dag van het in-season testing. Vandaag zit niet Max Verstappen maar Pierre Gasly in de cockpit voor de testwerkzaamheden in Bahrein.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS