Formule 1

Red Bull erg optimistisch, maar..: “Mercedes heeft niet op hypersofts gereden en heeft ook nog de kwalificatiemodus”

Uitgegeven door Bart • 8 maart 2018 08:21 • Print artikel

De snelste man van de zesde dag van de wintertests Daniel Ricciardo zegt vertrouwen te hebben dat de Red Bull niet ver achter Mercedes zit als het om pure snelheid gaat. Omdat de baan goed droog en warm was, konden alle teams representatieve tijden neerzetten in de tweede testweek. Ricciardo wist een baanrecord neer te zetten met een 1:18.057. Met de hypersofts onder de auto reed de Australiër 0.353 sneller dan Lewis Hamilton. Maar aangezien Mercedes met ultrasofts reed, ziet hij de regerend wereldkampioen nog steeds als de benchmark. "We komen steeds dichterbij."

Daniel Ricciardo


"De Mercedessen zien er nog steeds heel snel uit", vervolgt Ricciardo. "Ze hebben niet op hypersofts gereden volgens mij. Ik denk dat Lewis op ultras reed en ik hoorde Valtteri ook. Er zitten nog wat tienden in de ultrasofts en Mercedes heeft ook de kwalificatiemodus nog. Ze zullen dus waarschijnlijk wat sneller zijn dan ons."

Ricciardo verwacht dat Mercedes de snelste auto heeft. "Maar het zal niet veel zijn. Het ziet er vrij goed uit voor ons. Over Ferrari kan ik op het moment nog weinig zeggen, maar we hebben een degelijke snelheid."

De RB14 kent nog een paar zwakkere punten, maar daar wordt volgens de Australiër volop aan gewerkt. "Over het algemeen voelt de auto niet slecht. De balans is niet ontzettend veel anders dan vorig jaar. De sterke punten zijn nog verder verbeterd. In de laatste sector voelt de tractie vrij goed, daar kunnen we voor nu op bouwen. Mercedes kan in sommige situaties altijd nog een beetje beter dan de rest, maar het is dus niet al te veel. Het ziet er positief uit."/door Alan van Rijn

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS