Formule 1

Red Bull dreigt met vertrek uit de Formule 1: "Niet gechanteerd worden door fabrikant"

Uitgegeven door Wim Boekel • 17 mei 2017 13:06 • Print artikel

Red Bull, dat met Toro Rosso en Red Bull Racing (waar Max Verstappen en Daniel Ricciardo racen), actief is in de hoogste klasse van de autosport, kan de Formule 1 verlaten wanneer de nieuwe regels rondom de Formule 1-motoren niet vele malen beter zijn, dan nu het geval is. Deze waarschuwing is afgegeven door Red Bull-consultant Helmut Marko. De gesprekken rondom de nieuwe motorenregels zijn gaande voor 2020 en daarna en daarin heeft het F1-team uit Milton Keynes eisen.

Max Verstappen Formule 1

“Het idee is erg simpel”, stelt de Oostenrijker tegen El Confendicial. “We willen een motor die 1.000 pk heeft, met een enkele standaard Kers en batterij en de ontwikkeling mag niet meer dan 15 à 20 miljoen euro kosten. Ze moeten geluid maken en de rijder moet het verschil kunnen maken. En onafhankelijke bedrijven als Ilmor en Cosworth moeten in staat zijn om in te stappen, zodat wij of McLaren ze kunnen gebruiken als we dat willen.” Wanneer niet aan die eisen voldaan kan worden, bevestigt Marko dat Red Bull mogelijk uit de Formule 1 vertrekt.

“Ja”, benadrukte de consultant. “Omdat Mercedes ons vorig jaar geen motor wilde geven, noch Ferrari, werd Renault door Ecclestone gedwongen om ons er een te geven. We willen een gelijke situatie hebben, waarin we niet gechanteerd worden door een fabrikant.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS