Formule 1

Red Bull belooft 'nieuwe' F1-bolide aan Max Verstappen en Ricciardo: "Maar we hebben 2 problemen"

Uitgegeven door Wim Boekel • 21 april 2017 05:57 • Print artikel

Dit jaar had Red Bull verwacht dichter bij Mercedes te zitten, nadat men in 2016 met Max Verstappen en Daniel Ricciardo een behoorlijk opmars maakte en zelfs Ferrari voorbij stak in het kampioenschap. Na de wintertest was het Formule 1-team een illusie armer. Waar men hoopte om het Mercedes moeilijk te kunnen maken, heeft Ferrari hen weer ingehaald. Helmut Marko wil echter niets weten dat men terrein blijft verliezen op de twee topteams, zo vertelt hij aan de officiële website van de Formule 1.

Helmut Marko en Max Verstappen F1

“Door continu het gat met hen te dichten, zou ik zeggen dat de richting die we opgaan veelbelovend is. En je krijgt geen punten in de kwalificatie. Het is goed nieuws dat we in de race over het algemeen sterker zijn, als de problemen ons niet stoppen zoals op zondag toen Max een remprobleem had.” Wanneer hem gevraagd wordt of Mercedes en Ferrari zich verstopten in Barcelona en daarbij het gevoel gaven dat het een gevecht tussen drie teams was, heeft de Red Bull-consultant natuurlijk zijn mening klaar. “Tijdens de eerste test waren we behoorlijk optimistisch dat de drie teams behoorlijk gelijk waren, maar al bij de tweede test moesten we het feit slikken dat we achter lagen. Dus in Melbourne en Shanghai werden we niet echt wakker geschud. Dat was het waarschijnlijk voor buitenstaanders: we wisten wat de situatie was”, vertelt de oud-coureur.

“We hebben twee problemen”, geeft Marko toe. “Renault had wat betrouwbaarheidsproblemen, welke hen vertraagd heeft in de ontwikkeling. En we leverden niet het chassis wat we wilden doen. Maar we werken er dag en nacht aan om de tekortkomingen aan te pakken. We zijn behoorlijk optimistisch dat we een significante stap vooruit maken in Barcelona, waar een grote verandering in onderdelen gaan komen. Dus wat geduld is de beste deugd die een coureur kan hebben!” Wanneer er gevraagd wordt over de update, wil de consultant weggeven dat het chassis ‘vernieuwd’ gaat worden en dat Renault wat plant voor Montreal.

“Wie zegt dat?”, reageert de Oostenrijker wanneer wordt gevraagd of Barelona niet wat laat is. “Toen we vochten voor het kampioenschap met Sebastian tegen Alonso, lagen we 42 punten achter en toch na de zomerpauze… en wonnen! Dus we zijn de meester in ‘bijhalen’!”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS