Formule 1

Red Bull behouden voor de F1, motorencrisis opgelost: Infiniti-motoren in 2016

Uitgegeven door Pasquinel Neys • 5 november 2015 11:59

Het team van Red Bull Racing is gered. Althans dat beweert TheJudge13. Het Formule 1 team uit Milton Keynes zou een oplossing voor de motorencrisis, waarin de renstal momenteel verkeert. Red Bull zou naar alle waarschijnlijkheid ‘Infiniti-motoren’ gaan gebruiken volgend seizoen. Deze power units zijn eigenlijk Renault-motoren onder een andere naam. Bij een akkoord van Renault en Nissan zal de nieuwe motor het Infiniti-logo krijgen. Anders zal Red Bull motoren ‘zonder merk’ gaan gebruiken. Als er geen akkoord kan gesloten worden zal Red Bull de kosten dekken en de motoren gebruiken onder een andere naam.


Red Bull was al langer bezig met het bouwen van een motorenafdeling in de fabriek van Milton Keynes. Op deze afdeling is Mario Illien in samenwerking met Renault ingenieurs bezig met de betrouwbaarheid en de fundamentele problemen van de Renault motor. Veel problemen zouden door het motorblok zelf veroorzaakt zijn.

Het team van Christian Horner zal zelf moeten instaan voor de productie en ontwikkeling van een ERS-unit. Hierbij zal beroep worden gedaan op Ilmor Engineering; het bedrijf van Mario Illien.

Het team van Red Bull zou dan in Brazilië rijden met de laatste versie van de Renault motor. Hiervoor gebruikte de Franse motorleverancier 12 tokens. Op basis van deze V6 zal de Infinityi krachtbron verder worden uitgebouwd. Het team is op de achtergrond al bezig met de ontwikkeling voor 2016 en zou al een vermogenswinst van 40PK hebben geboekt.

Red Bull had al meerdere malen aangegeven om zelf geen motoren te ontwikkelen maar aangezien het team verwikkeld was in een zware motorencrisis komt daar mogelijk toch verandering. Nood breekt wet zeg maar…



Ziggo en Sport 1 en de Formule 1.
Bekijk HIER alle informatie over de mogelijkheden!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS