Formule 1

Rebellion weg? ByKolles heeft geen plannen om zich terug te trekken uit de LMP1

Uitgegeven door Wim Boekel • 7 oktober 2016 14:28

Rebellion Racing trekt zich aan het einde van het jaar terug uit de LMP1-klasse van het FIA World Endurance Championship. Dat betekent evenwel niet dat ByKolles zich uit de privateerklasse terugtrekt. Het Duitse team blijft de enige die overblijft als niet-fabrikant in de LMP1-klasse.


“Het is zeker zonde dat Rebellion haar project stopt”, zo vertelde ByKolles-managementlid Boris Bermes tegen Sportscar365. ”Maar het beïnvloedt niet onze plannen.” Het team uit Grading heeft dus plannen om door te gaan in de hoogste klasse van het FIA WEC, ondanks dat men geen directe tegenstand heeft in 2017 in de privateerklasse. Tegelijkertijd geeft de Duitser toe dat men afwacht hoe de FIA en ACO de subklasse gaan behandelen, wanneer zij volgend jaar het enige privateerteam zijn.

“Enige vragen behoeven antwoorden”, verklaarde Bermes. “Is er nog steeds een klassement voor privateers? We moeten ook begrijpen of de privateers bij de podiumceremonie wordt gevoegd. Deze vragen moeten beantwoord worden bij de ACO. Om potentiële privateers geïnteresseerd te houden om in de LMP1 te stappen na 2017 is het belangrijk om de LMP1 volgend jaar ook attractief te houden.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS