Formule 1

RB13 bij lange na niet snel genoeg! Max Verstappen: "Makkelijker om te accepteren"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 2 september 2017 08:07

MONZA - Met zijn vijfde tijd op iets meer dan een seconde achterstand op de snelste Mercedes tijdens de tweede vrije training werd Max Verstappen in zijn vermoeden bevestigd. De Red Bull is bij lange na niet snel genoeg op het hogesnelheidscircuit van Monza. Toch was de jonge Limburger niet echt ontevreden over het perspectief voor de Grand Prix van Italië van zondag.

Max Verstappen Red Bull Racing Grand Prix Italië


“De auto voelde okay. Natuurlijk is de afstelling altijd te verbeteren, maar qua snelheid staan we waar we verwacht hadden te eindigen. Monza is met haar lange rechte stukken lastig voor ons, met de low-downforce-afstelling. We maken er het beste van”, zei Verstappen tegenover Verstappen.nl.

Max heeft vijftien plekken gridstraf in het verschiet, na het wisselen van elementen van de krachtbron. “Dat zagen we aankomen. Omdat het geen grote verrassing was, maakt dat het makkelijker om te accepteren. We hebben ons weekend niet echt anders opgebouwd: ik had een normaal programma.”

“Omdat Monza toch al niet gunstig voor ons is, hebben we hier de motor gewisseld. Singapore ligt ons beter, dus daar willen we geen risico’s lopen op gridstraffen. Hopelijk kunnen we de rest van het seizoen zonder penalties uitrijden. We starten zondag iets verder achteraan. We zullen het wel zien in de race. Hopelijk kan ik genieten van veel inhaalacties.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS