Formule 1

Racen in het donker wel even wennen voor Nico Hulkenberg: "Strategie is moeilijk"

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 9 september 2017 16:12 • Print artikel

Nico Hulkenberg kijkt met gemengde gevoelens naar de veertiende Grand Prix op de kalender. De race in Singapore op het circuit van Marina Bay is niet de makkelijkste door het stratencircuit is de baan smal. Het warme klimaat speelt ook een grote rol in de moeilijkheid van het circuit die behalve smal, ook lang en bochtig is. Na de races op de Europese circuits wordt de wedstrijd in Singapore op voorshands al een omschakeling omdat men in het donker rijd.

Formule 1 2017 Nico Hulkenberg


De Duitse coureur bij het team van Renault ziet het als een uitdaging. "Als circuit is het erg moeilijk en fysiek zwaar", zei Hulkenberg in de aanloop naar de Formule 1 van Singapore. "Het is een van de meest moeilijkste circuits van het seizoen. De rondes zijn lang met veel bochten en een aantal scherpe en krappe stukken. De hoge temperaturen en vochtigheid in combinatie met feit dat het een stratencircuit is maakt het lastig. Het is belangrijk om in een goede conditie te zijn vanwege de omstandigheden. De safety car komt over het algemeen altijd naar buiten en dat maakt het moeilijk voor de strategie.

Het racen in het donker geeft de wedstrijd een heel andere dimensie. Hoe gaat Hulkenberg daar mee om? "Racen onder de verlichting is even wennen", gaf de Duitser aan. "Het is niet zo heel erg. Het staat al een flinke tijd op de kalender daarom voelt het aan als een normale race. Het is een erg speciale Grand Prix en de enige echte nachtrace die we hebben. We zien niet echt de dag hier. We slapen tot aan de lunch, dan ga ja naar je werk. Er is niet veel sociaal leven voor ons als coureurs. Het circuit is geweldig, hoe ze het hebben gebouwd is allemaal fantastisch, speciaal omdat het in het midden van de stad ligt".MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS