Formule 1

Racebabe met F1-ambities: "Ik heb echt geen vrouwen-kampioenschap nodig want er zijn geen fysieke beperkingen"

Uitgegeven door Edwin Schimmel • 12 maart 2018 07:09 • Print artikel

Afgelopen week deed de Spaanse coureur en FIA lid Carmen Jorda heel wat stof opwaaien toen ze voorstelde dat vrouwen maar in makkelijkere klasses dan de Formule 1 moesten gaan rijden omdat dit fysiek minder zwaar zou zijn, zoals de Formule E. Vervolgens werd door Sauber de Tatiana Calderon aangewezen als testcoureur voor 2018, ook al zei teambaas Frederic Vasseur dat de 24-jarige Colombiaanse niet tijdens de vrijdagtrainingen zal gaan rijden.

Tatiana Calderon

Calderon werd echter door een Spaanse krant gevraagd naar haar mening over de uitspraak van Jorda over het feit dat de Formule E een betere klasse zou zijn voor vrouwen dan de Formule 1.

"De waarheid is dat ik nog nooit heb gereden in een Formule E-bolide dus ik kan niet weten of het moeilijker of makkelijker is om te rijden", aldus Calderon. "Maar ik heb persoonlijk niet gevoeld dat er een fysieke barrière is ook al zijn vrouwen en mannen natuurlijk verschillend en hebben vrouwen misschien wat minder spiermassa. Maar ik heb hard gewerkt met trainen om dat te compenseren. Susie Wolff heeft al aangetoond dat er geen fysieke barrière is en nu hoop ik ook aan te kunnen gaan tonen dat we competitief kunnen zijn."

Calderon zei tevens dat ze niet van het idee houdt van voormalig F1-baas Bernie Ecclestone en Jorda om een apart Formule 1-kampioenschap te gaan starten voor vrouwen. "Ik wil de volgende vrouw zijn die gaat uitkomen in de Formule 1. Ik heb echt geen vrouwen-kampioenschap nodig want er zijn geen fysieke beperkingen. Ik denk echt dat vrouwen het goed kunnen doen."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS