Formule 1

Race tegen het gewicht, zelfs geen drinkfles in W08 voor Lewis Hamilton; Toto Wolff maakt zich zorgen

Uitgegeven door Wim Boekel • 16 mei 2017 16:43 • Print artikel

Lewis Hamilton heeft onthuld dat hij geen fles drinkwater in zijn Mercedes meeneemt. De Formule 1-coureur van Mercedes doet dit om gewicht te besparen. De maatregel wordt genomen, ondanks dat de Zilverenpijlen acties ondernomen hebben om de ballast van de auto en het gewicht verder te optimaliseren. Dat alles om er het maximale in het gevecht met Ferrari uit te halen. In totaal moet het verwijderen van de drinkfles rond de twee kilo besparen aan het begin van de wedstrijd.

Lewis Hamilton Mercedes F1


“Vanaf bocht 1 tot het einde was het beperkt”, vertelt Hamilton over de communicatie tegenover Eurosport. “Je geeft gewoon alles wat je hebt. In die eerste stint, bijvoorbeeld, om boven Sebastian te zitten was slopend. Ik heb ook geen drinken in mijn auto om gewicht te besparen, dus ik drink niet tijdens de race.” Mercedes-teambaas Toto Wolff zegt dan ook dat hij zich vanwege de uitgeput klinkende coureur, zorgen maakte.

“Ik denk dat het toonde hoe hard hij aan het pushen was”, vertelde de Oostenrijker. “Wanneer je een auto van zo dichtbij moet volgen, heb je niet het aerodynamische voordeel van de rijder voor je. Dat is lastig. Hij gaf zich helemaal en dat kon je op de radio horen.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS