Formule 1

Race-engineer van Max Verstappen legt uit: "Max heeft geen kwalificatie-runs gereden omdat..."

Uitgegeven door Bas Kaligis • 9 maart 2018 17:03 • Print artikel

Max Verstappen draaide donderdag een grote hoeveelheid ronden. Het ging Aston Martin Red Bull Racing niet om toptijden, maar vooral op kilometer te maken. Guillaume Rocquelin, hoofd race-engineering van het team uit Milton Keynes, kijkt tevreden terug op de afgelopen twee testdagen:

Max Verstappen

"We hoopten op een herhaling van de goede dag die we met Daniel Ricciardo hadden en dat lukte ons ook. Net als woensdag hadden we een ambitieus strijdplan, maar we zijn erin geslaagd om het hele programma af te werken. Natuurlijk zijn de andere teams ook productief geweest, dus we hoeven onszelf geen schoudersklopje te geven, maar de mate van betrouwbaarheid die we de laatste twee dagen hadden, was niet altijd ons sterkste punt tijdens de wintertesten van de laatste jaren. De betrouwbaarheid geeft ons genoeg data om mee vooruit te kunnen voorafgaand aan de eerste race."

"Ons programma leek veel op dat wat we de dag ervoor met Daniel afwerkten. Wat bandenwerk in de ochtend en race-simulaties in de middag, zonder een enkel probleem. Max heeft geen kwalificatie-runs gereden op de zachtste bandencompounds omdat we ons niet gefocust hebben op het rijden van snelle rondetijden. Het past niet bij dit circuit en we hebben de benodigde data met Daniel’s runs vergaard."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS