Formule 1

Punten scoren en finishen was het belangrijkste voor Esteban Ocon" Ze waren gewoon te snel"

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 8 oktober 2017 13:09 • Print artikel

SUZUKA - Punten scoren was het devies bij Sahara Force India, en dit was precies wat Esteban Ocon van plan was tijdens de Grand Prix van Japan. De Fransman had een geweldige start op het circuit van Suzuka en reed zelfs een tijdje op een podiumpositie. Helaas moest de roze panter zijn plaats afstaan aan Daniel Ricciardo en later ook Valtteri Bottas. De snelheid was goed maar net niet goed genoeg. Wel heeft het Ocon, die ook in Maleisië indruk maakte, op de kaart gezet.

Formule 1 2017 Esteban Ocon


"Het was een geweldige race", zei Ocon op de Force India-website. "Vooral de start en de openingrondes gingen goed. Ik lag lange tijd op de derde plaats. We missen nog steeds een beetje snelheid om de grote jongens achter ons te houden, maar het was geweldig leuk om vooraan te vechten. Ik heb mijn best gedaan Ricciardo en Bottas achter me te houden, zij zijn gewoon te snel. Ik moest ze laten gaan en me focussen op mijn eigen race."

Ocon, die wist dat hij reed op een éénstopstrategie, moest erg op zijn banden letten en dat viel niet altijd mee. "De grootste uitdaging was het behouden van mijn snelheid. Het was een éénstoprace en dus belangrijk om mijn banden te zo te managen dat ze op het einde nog sterk genoeg waren."

"Ik liep voor op Sergio Pérez en er was niets te winnen op de auto's voor ons. We hadden een comfortabele marge op de auto's achter ons. De prioriteit was de autos thuis te brengen en punten te scoren. Het was een geweldig weekend en het voelt alsof we het maximale eruit gehaald hebben. Daarom is mijn resultaat zo plezierig. We hebben veel geleerd over de auto wat ons sterker maakt in Austin. Hopelijk kunne we het gat dichten naar de teams voor ons."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS