Formule 1

Problemen opgelost; Toto Wolff maakt zich geen zorgen: "Het DNA van onze auto lijkt..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 10 augustus 2017 18:09 • Print artikel

Mercedes-teambaas Toto Wolff maakt zich geen zorgen over de snelheid die Ferrari aan de dag legde tijdens de Grand Prix van Hongarije. Volgens de Oostenrijker was de snelheid baanspecifiek en niet representatief voor de werkelijke prestatiemogelijkheden. De Scuderia startte als één en twee en kwam ook in deze posities over de finish.

Formule 1 2017 Toto Wolff


“Er zijn drie banen die gelijk zijn, hogedownforcebanen: Monaco, Boedapest, Singapore. Het DNA van onze auto lijkt meer stabiel te lopen op de snelle banen en Ferrari doet het erg goed op de bochtige langzame circuits.” Toch is de teambaas tevreden dat Mercedes dichterbij zat dan dat ze in Monaco zaten.

Formule 1 2017 Lewis Hamilton


“Daar hadden we veel grotere problemen dan hier. De auto was nieuw voor ons en we ontdekten een patroon dat we niet hadden gezien voordat we in Monaco waren. We hebben de problemen opgelost. En dit is het positieve ervan. Dat we dichter bij Ferrari zitten op dit soort circuits.” Wolff heeft vertrouwen in de resterende circuits, die mogelijk beter zijn voor Mercedes dan voor Ferrari. De teambaas denkt daarom dat Mercedes toch kampioen wordt.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS