Formule 1

Primeur voor Scuderia Ferrari: Shield wordt door Ferrari als eerste getest: "Heel veel vraagtekens"

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 14 juni 2017 18:38 • Print artikel

Tijdens de vrije training voorafgaand aan de Grand Prix van Groot-BrittanniŽ zal Scuderia Ferrari het spits afbijten met het testen van het 'Shield'-systeem. Dit is de cockpitbescherming die het oorspronkelijke idee van de Halo moet vervangen. Het shield lijkt echter wel verdacht veel op het systeem wat Red Bull Racing bedacht had onder de naam Aeroscreen. Dit systeem werd echter niet toegelaten vanwege gebrek aan testdata.

Formule 1 2017 Red Bull Racing


Het Duitse Auto Motor und Sport schrijft nu dat Ferrari de primeur krijgt om als eerste het Shield te testen volgende maand op Silverstone. Hun rivalen mogen het gevaarte uitproberen in Monza. Sinds de Strategy Group hun gewicht in de strijd hebben gegooid achter het systeem, hebben een aantal teams hun zorgen geuit. Men is van mening dat de vertraging in het testen van het apparaat en het verzamelen van data de werkzaamheden aan hun auto's voor 2018 verstoord.

"We hebben wat voorlopige modellen gezien", zei Sahara Force India's Andy Green. "We hebben gekeken hoe we het kunnen integreren in het chassis voor volgend jaar. Er zijn nog wel veel, heel erg veel vraagtekens bij. Er is nog veel werk te doen in het korte tijdsbestek wat we hebben gekregen. We moeten dus een aantal slimme beslissingen maken."

Jorg Zander van Sauber F1 zei dat er nog veel nodig is voor een goede integratie van het systeem. "Met het oog op de deadline, meestal definiŽren we eind juli, begin augustus, de monocoque. De fundamentele vraag hier gaat over de integratie van het Shield en de bevestiging. Dus is er een vraag over de structurele integriteit. We hebben de gedetailleerde informatie nodig natuurlijk".

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS