Formule 1

Porsche werkt aan een hoog efficiënte motor, maar of deze voor de Formule 1 is...

Uitgegeven door Wim Boekel • 8 augustus 2017 11:51 • Print artikel

Porsche ontkent niet dat de ‘hoog efficiënte motor’, welke al in ontwikkeling is, de basis kan worden van een Formule 1-project. De Duitse sportwagenfabrikant verbaasde de wereld toen zij zich terugtrok uit de LMP1, waarmee zij in actie kwam in Le Mans. Het projectteam is echter bij elkaar gehouden, waarmee de speculatie over de komst naar de Formule 1 blijft. Ondanks dat het team heeft aangekondigd in de Formule E te stappen.

Formule 1

“We hebben al deze mensen in de toekomst nodig’, reageerde Porsche R&D-directeur Michael Steiner tegen Auto Motor und Sport. “Dit fantastische team wat we opgezet hebben voor de LMP1 is erg gemotiveerd en representeert een enorme waarde aan kennis. Dus is het een goed idee om een concreet plan voor de engineers, mecaniciens en zelfs voor de coureurs te hebben.” Wat het LMP1-team gaat doen laat Steiner in het midden. Daarmee worden de geruchten van een F1-project voor de nieuwe regels in 2020 alleen maar versterkt.

“Zoals andere fabrikanten, zijn we uitgenodigd door de FIA om deel te nemen in de discussie over de toekomst van de Formule 1-aandrijving”, legt Steiner uit. “Het team in Weissach werkt op het moment niet aan een F1-motor, maar werkt aan een hoog efficiënte motor op concept-niveau. Zonder een beslissing over wat we met deze motor gaan doen.”

Nog maar een paar dagen voor de volgende trekking van de Staatsloterij. Ben je op vakantie? Geen probleem! Koop dan je lot online. Check HIER vrijblijvend de informatie.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS