Formule 1

Porsche met speciaal design naar de 24U van Le Mans: twee bijzondere historische liveries + FOTO'S

Uitgegeven door Wim Boekel • 2 juni 2018 09:30

Porsche heeft twee retro-liveries voor haar GTE-Pro auto’s onthuld. Met deze bolides gaat het Duitse merk de 24 uur van Le Mans rijden. De Porsche 911 RSR met de startnummers 91 en 92 die deelnemen aan het FIA World Endurance Championship gaan met liveries van historische waarde voor het team rijden. Met de bijzondere kleurstelling wil het merk haar 70e verjaardag vieren.



De auto van Richard Lietz, Gianmaria Bruni en Fred Mackowiecki is uitgevoerd in de bekende Rothmans-kleuren, waarvan het blauw, wit en goud in de jaren ’80 te zien was op de auto’s. Met deze kleuren won Porsche de wedstrijd op het Circuit de la Sarthe vier keer. Met de 956C won Porsche in ’82 en ’83, met de 962C in ’86 en ’87.



De auto met het nummer 92 waarvan de coureurs Kevin Estre, Michael Christensen en onze Zuiderbuur Laurens Vanthoor zijn, gaan met de ‘Pink Pig’-kleuren rijden uit 1971. Deze kleuren zaten op een experimentele versie van de 917 om een nieuw aerodynamisch concept uit te proberen. Deze liveries zijn speciaal voor Le Mans en zijn straks niet meer terug te zien in de overige races van het FIA World Endurance Championship.



“Door deze speciale liveries te presenteren, herdenkt Porsche haar veelbewogen geschiedenis tijdens prestigieuze marathon in La Sarthe”, zei de directeur van Porsche Motorsport Dr. Frank-Steffen Walliser. “Met deze enorm geliefde ontwerpen willen we onze loyale supporters bedanken die voor ons gejuicht hebben op zowel op als naast de baan in elke race, maar vooral in Le Mans, waar we elk jaar ongelofelijke support kregen.”







 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS