Formule 1

Polesitter Lewis Hamilton door het oog van de naald: "Hij blokkeerde mij"

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 15 juli 2017 16:09 • Print artikel

Tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië start Max Verstappen op P4. De Formule 1-coureur van Red Bull Racing besloot zaterdag de kwalificatie op het circuit van Silverstone met de vijfde tijd. Doordat de Fin Valtteri Bottas wegens een straf vijf posities moet inleveren, staat de Limburger op de tweede startrij naast Kimi Raikkonen.

Formule 1 2017 Romain Grosjean


De pole position was voor Lewis Hamilton. Zijn tijd van 1:26,600 was daarmee het snelste van iedereen en genoeg voor een 67ste pole positie van de Brit, die hiermee nog 1 verwijderd is van het record wat in handen is van racelegende Michael Schumacher. Verstappen moest op Hamiltons tijd anderhalve seconde toegeven. Het is de vijfde keer dat de Brit Hamilton van de eerste plek mag starten in zijn thuisrace. Scuderia Ferrari met Kimi Räikkönen en Sebastian Vettel starten zondag als tweede en derde.

Maar niet alles is in kannen en kruiken. De pole-positie van Hamilton kan worden bedreigd door een eventuele beslissing door de stewards. Naar verluid zou de Brit Romain Grosjean geblokkeerd hebben die hierdoor in zijn snelle ronde minstens drie tienden van een seconde verloor. Grosjean heeft zijn beklag gedaan over de brit met zijn actie bij de bocht Club in Q3 "I werd compleet geblokkeerd door Hamilton, ik verloor een goede drie tiende".

Maar uiteindelijk zagen de stewards er geen heil in en ontnamen Hamilton niet zijn polepositie. De FIA verklaarde: "Door de stewards zijn video’s en data bekeken en daaruit wordt geconcludeerd dat ondanks oponthoud voor Grosjean door de aanwezigheid van Hamilton in Bocht 16, hij niet gehinderd werd.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS