Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Plannen voor Sebring-race FIA WEC binnenkort verwacht: "Dit is een ongelooflijke kans"

Uitgegeven door Wim Boekel • 1 april 2018 12:15

De verwachting is dat de plannen voor de Sebring-race in maart 2019, van het FIA World Endurance Championship, binnenkort wordt onthuld. Het grootste obstakel voor de wedstrijd die een 1.500 mijlsrace gaat worden, is een logistiek probleem. In hetzelfde weekend wordt namelijk ook de 12 uur van Sebring van het IMSA SportsCar Championship gereden. Een delegatie van het FIA WEC was tijdens de afgelopen 12 uur van Sebring aanwezig om de organisatie van het Amerikaanse kampioenschap te ontmoeten voor een bespreking.

Sebring


“We zijn hier om te begrijpen hoe alles werkt en we hebben vele mensen hier aan het werken met de overeenkomstige persoon van de IMSA,” vertelde FIA WEC-directeur Gerard Neveu tegen het Engelse Autosport. “Iedereen wil dat het WEC terugkeert naar Sebring en we moeten een manier vinden om dat te laten werken. Dat is ons werk.”

Zowel de Fransman als de IMSA-directeur Scott Atherton verwijzen naar de periode 2014-2016, waarin de kampioenschappen ook in Austin in hetzelfde weekend reden. “Dit is een ongelooflijke kans om het WEC aan ons evenement toe te voegen,” zei Atherton. “We hebben hier in Sebring veel werk te doen en veel tijd nodig om de voorbereiding te her-configureren voor volgend jaar.” De plannen zoals vorig jaar aangekondigd is dat de WEC-race een paar uur na het IMSA-evenement begint en de nacht ingaat richting zondagochtend.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS