Formule 1

Pirelli ontkent schuld aan crash Vettel: "Vier graden is niet normaal en dat is niet normaal"

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 16 februari 2017 17:17 • Print artikel

Directeur van Pirelli Motorsports Paul Hembery zegt dat de crash van Sebastian Vettel (filmpje) vorige week niet lag aan problemen met de nieuwe specificaties van banden. Vettel, die de bandenstapels raakte op het testcircuit van Fiorano tijdens een test van de nieuwe regenbanden voor 2017, verliet ietwat geschrokken en met blauwe plekken de baan. De test werd kort daarna afgebroken.

Formule 1 2017 Pirelli

Pirelli had de opdracht een compound regenbanden te ontwikkelen voor 2017, die om kan gaan met bochtsnelheden die 40 km per uur hoger liggen dan vorig jaar en met 20% meer downforce. Dit naar aanleiding van de verandering in de technische reglementen die geÔntroduceerd zijn tijdens de winter. Hembery zegt dat de crash van Vettel geen significante fouten aan het licht brachten van het nieuwe rubber.

"Het was erg koud die dag," zei Hembery tegen het Duitse RTL. "Het waren extreme omstandigheden die het testen moeilijk maakte en delicaat. Het was maar vier graden Celsius en dat is niet normaal. Om de banden aan het werk te krijgen in die temperaturen is het probleem.
De grootste uitdaging voor ons is dat we de nieuwe auto's nog niet gezien hebben. Waarschijnlijk kunnen we pas zien of onze data correspondeert met de realiteit op zaterdagavond in Melbourne."

Pirelli's Mario Isola voegt eraan toe dat het bedrijf reservebanden heeft voor de eerste paar races in 2017, voor het geval er iets onverwachts gebeurt. "Sommige elementen zijn moeilijk te voorspellen, daarom hebben we vijf reserve-compounds geprepareerd. Deze kunnen gebruikt worden als de echte data niet overeenkomt met wat we gesimuleerd hebben", aldus Isola.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS