Formule 1

Perez deed een Verstappen-tje, dubbele punten voor de roze panters: "Verbazingwekkend"

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 19 april 2017 19:02 • Print artikel

Sahara Force India F1-coureur Sergio Perez is geheel tevreden over het verloop van de race tijdens de Grand Prix van Bahrein. Perez die op de grid als achttiende stond na de kwalificatie zaterdag jongstleden, vocht zich a-la Max Verstappen door het veld naar een zeer knappe zevende positie. Hiermee bewijst hij dat Force India niet zomaar afgeschreven kan worden. De prestatie van de Mexicaan samen met die van zijn teamgenoot, Esteban Ocon, zorgt voor het derde weekend op een rij dat de 'roze panters' dubbel scoren in de strijd om de constructeurstitel.

Formule 1 2017 Sahara Force India


Na het pre-season testing in Barcelona, leek het er op dat de VJM10 minder snelheid had dan haar rivalen in het middenveld. Perez die na de eerste drie het beste jongetje van de klas is, scoorde tot nu toe in alle drie de races punten. Na een slechte kwalificatie door een gele vlag-situatie, belandde de Force India coureur op de achttiende startplek voor de Bahreinse Grand Prix. Perez deed een 'Verstappen-tje', en een geweldige eerste ronde bracht hem op de dertiende plaats. De safety-car hielp hem ook een handje om in de top tien te komen. Van daaruit bracht hij de VJM 10 langzaam naar voren tot de zevende positie en hield deze vast tot aan het zwart-wit geblokt.

"Ik ben erg trots op mijn team", zei Perez na de race. "Om als zevende te finishen nadat je als achttiende van start bent gegaan is verbazingwekkend. We kunnen erg blij zijn. Het is ook in dertien opeenvolgende races dat we in de punten rijden. Dat is een ongelooflijke prestatie. De eerste ronde was erg belangrijk voor mijn race. Ik maakte vijf plaatsen goed en lag op P13 tegen het einde van die ronde. Mijn banden waren geweldig in de eerste stint. We zijn zo lang mogelijk buiten gebleven als dat we konden. De safety-car hielp ons een handje op het moment dat we een pitstop moesten maken."

Perez heeft het voor elkaar en is goed bezig. De Mexicaan heeft tot aan de Grand Prix van Hongarije in 2016 iedere keer zichzelf in de punten gereden. Hiermee laat hij zien de consistentie en snelheid te hebben bij Force India.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS