Formule 1

Paul Ricard stroomt vol voor 'The Prologue'! Livery Dragon Speed-bolide Van der Zande + FOTO

Uitgegeven door Bas Kaligis • 5 april 2018 15:38

Gevraagd naar de mening van Philippe Sinault, leider van het succesvolle Alpine LMP2-team, geeft hij aan: "Na een lang 'off-season' zijn we blij om terug te keren op het Circuit Paul Ricard,voor de traditionele test van de FIA WEC 'The Prologue'. Er werd altijd enorm uitgekeken naar deze test. Dit is de periode dat we de nieuwe auto's, nieuwe livery's en teambezetting te zien kringen.” Daarmee lijkt veel gezegd over de stemming in het Zuid-Franse Le Castellet, waar gisteren al iedereen is toegestroomd. Morgen beginnen de sessies. RaceXpress volgt de WEC-seizoenstart op de voet.

Rebellion TVR

Zo kunnen we al een nieuwe naamsponsor ontdekken bij Rebellion in de LMP1, die het bekende sportauto merk TVR als partner heeft gekregen.

En bij het Toyata LMP1 team zijn Anthony Davidson, weggestuurd door de komst van Fernando Alonso en Alex Wurz, inmiddels als rijder al met “pensioen”, als stand-in opgeroepen. Alonso en Kobayashi zijn verhinderd door respectievelijk Bahrein F1 en het Japanse Super GT seizoen.

Stars and Stripes livery Renger van der Zande

Ook kunnen we nu een blik werpen op de definitieve livery van Dragon Speed en de spectaculaire Dallara BR1. Teambaas Elton Julian en financier Henrik Hedman hebben gekozen voor de bekende “all American Stars & Stripes” uitmonstering.

Ginetta

Bij de rijders valt verder op, het debuut van de 27 jarige Alex Brundle, zoon van ex-F1-coureur en F1 TV-reporter Martin Brundle. Hij stapt in naast Oliver Rowland in bij CEFC TRSM racing, het LMP1 Ginetta team, gebaseerd op de Mecachrome monocoque.

Nieuw in deze kringen is ook Pastor Maldonado, befaamd 'F1-crasher', voor het eerst in de endurance als deelnemer in de tweede auto van Dragon Speed in de LMP2-klasse.

En natuurlijk zien we Giedo van der Garde in de JUMBO LMP2-auto van Racing Team Nederland met Jan Lammers en Frits van Eerd. Ook in de LMP2 zien we routinier en Le Mans-winnaar Ho-Pin Tung terug in de Oreca Gibson bij het Jackie Chan team. En Renger van der Zande heeft vandaag zijn stoeltje gemaakt voor zijn debuut bij het Dragon Speed LMP1 team.

We mogen stellen dat iedereen reikhalzend uitkijkt naar de eerste krachtmetingen in met name de LMP1, waar zovele nieuwe privateer-teams het enige fabrieksteam, dat van Toyota, het vuur aan de schenen gaan leggen.

Tot slot, een primeur deze keer is natuurlijk de 'first ever' 30 uurs lange afstandstest die gedraaid wordt van morgenochtend 10.00 uur tot zaterdagmiddag 16.00 uur.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS