Formule 1

Paul di Resta teleurgesteld in Williams: "Er zijn altijd nieuwe kansen die voortkomen uit nieuwe dingen, niet toch?"

Uitgegeven door Wim Boekel • 9 februari 2018 19:33 • Print artikel

Paul di Resta hoopte dit jaar terug te keren in de Formule 1. Na zijn race als last-minute invaller op de Hungaroring voor Felipe Massa, leek hij op weg voor de vaste plek te zijn. Langzaam maar zeker kwamen de namen van Sergey Sirotkin en Robert Kubica bovendrijven. Uiteindelijk werd het tweetal respectievelijk GP-coureur en reserve-coureur en stond de Schot met lege handen.

Formule 1 2018 Paul di Resta


"Ik denk dat ik er dicht bij zat, ik was er zeker bij in de race," zei de Schot tegen Racer. "Ze wilden het in Boedapest geen 'assessment' noemen, maar het ging wel zo ver dat ik al mijn inspanning en vaardigheid in de auto moest leggen. Ik was daar een paar jaar een sleutelpersoon, ik heb persoonlijk een exceptioneel sterke relatie met Claire opgebouwd. Ik houd van de manier waarop ze werkt, ik houd van de manier waarop ze als individu het team leidt en fundamenteel kwam dat beschikbare stoeltje steeds dichterbij."

Ondanks dat Kubica de rol van reservecoureur kreeg bij Williams, is Di Resta nog in gesprek over een rol voor de toekomst bij het team uit Grove. "Heb ik ooit gedacht, toen ik tekende als reservecoureur, dat dit ging gebeuren? Hoe het met de stoeltjes ging verlopen? Waarschijnlijk niet," gaf de coureur toe. "En ik zag het als een service die ik kon leveren. Helaas moest ik met die service blijven leveren. Ik was er van overtuigd doordat ik in Hongarije de race reed, dat mij dat terug in de markt zette."

"Ik probeerde de race in te gaan en het beste er van te maken om het team te vertegenwoordigen. Ik werd in het diepste van het diepe gegooid," zei de coureur, die in de DTM voor Mercedes rijdt. "Ik kwam op n of andere manier goed uit dat weekend en het maakte mij weer hongerig. Niet dat ik daarvoor niet hongerig was, maar het geeft je de hoop dat je opnieuw in kunt stappen."

"Het is zonde dat het niet rondkwam, het is zonde dat onze relatie niet door ging met de weg die ze nu zijn ingeslagen. En tegelijkertijd willen ze op n of andere manier een relatie met me houden, dus ben ik in gesprek om andere dingen voor ze te doen. En dus ben ik eigenlijk op het punt beland om een gesprek met ze aan te gaan, om er langs te gaan en ze te ontmoeten."

"Op de n of andere manier ben ik persoonlijk nog heel close met ze. Op een professioneel vlak is het jammer, ondanks dat ik nog steeds het gevoel heb dat wat ik bracht goed was voor het team. Ik denk dat ze hetzelfde zouden zeggen, maar tegelijkertijd zijn er altijd nieuwe kansen die voortkomen uit nieuwe dingen, niet toch?"

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS