Formule 1

Pastor Maldonado vraagt team zich te resetten: "Dit is nieuw voor me! Iets moois te laten groeien"

Uitgegeven door Wim Boekel • 14 mei 2018 13:28

Voormalig F1-coureur Pastor Maldonado zegt dat zijn DragonSpeed LMP2-team moet resetten na de problemen die ze hadden tijdens het FIA World Endurance Championship debuut in Spa. De coureur stond in alle drie de vrije trainingen bovenaan, maar moest vanaf plek vijf op de grid vertrekken. Tijdens de race kreeg de Venezolaan en zijn teamgenoten Roberto Gonzalez en Nathanael Berthon de nodige problemen, waaronder een korte stop langs de baan en een drivethrough voor een snelheidsovertreding in de pitsstraat.



“Ik denk dat het potentieel goed was, zoals we zagen aan het begin van de race”, zei Maldonado tegen het Engelse Autosport. “Maar er gebeurde zoveel en we kregen daardoor straf.” Uiteindelijk werd het team zesde op een ronde achterstand van de G-Drive Oreca. “We moeten ons wat resetten, deze race als een echte les zien, om alle details te beoordelen en vanaf dat punt te starten. De snelheid is er, dus we moeten wat dingen samenbrengen en dan kunnen we vechten voor de zege. Het was belangrijk om de race te eindigen en weten hoe in alle situaties te racen. Oude banden, nieuwe banden. Het is een goede ervaring. De volgende wordt beter. We verwachtten in Spa om te vechten voor de overwinning. Maar we wisten het niet samen te brengen. We moeten harder werken en van deze leren.”

De race in Spa was de eerste wedstrijd voor de oud F1-coureur van Williams en Lotus, in het FIA World Endurance Championship. Zijn volgende race met DragonSpeed wordt de 24 uur van Le Mans. “Ik leer, dit is nieuw voor me”, zei Maldonado. “Ik probeer mijn best te doen, mijn ervaring aan het team te geven en iets moois te laten groeien. Ik voel me klaar om de ervaring van Le Mans te ontdekken. Het team is behoorlijk jong, maar erg professioneel, ze zijn vechters. Ze willen hun best doen. Ze hebben vertrouwen. We moeten zoveel mogelijk genieten van wat we doen.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS