Formule 1

Pastor Maldonado laat F1-paddock opschrikken met aanwezigheid en proeft voor het eerst de 'F1-nieuwe-stijl'

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 17 mei 2017 17:23 • Print artikel

Pastor Maldonado is niet van plan om in de nabije toekomst een terugkeer te maken naar de Formule 1. De Venezolaan nam deel in de F1 van 2011 tot en met 2015. Zijn grootste prestatie was de verrassende overwinning in de Spaanse Grand Prix van 2012. Het was een van de meest opmerkelijke successen in de recente historie van de sport.

Formule 1 2017 Pastor Maldonado


Op het circuit van Barcelona proefde hij voor het eerst de 'F1-nieuwe-stijl' en dat bevalt hem wel. "Ik geniet ervan", zei Maldonado tegen Crash.net. "Het ligt dichtbij elkaar. Ferrari wordt steeds beter. Hopelijk zien we een seizoen waar alles dichtbij elkaar ligt tot aan het einde. We zullen zien."

Op de vraag of hij in de paddock was in verband met een poging voor een terugkeer naar de F1 voor het seizoen 2018 antwoordde Maldonado: "Nee, ik bezoek oude vrienden en geniet van de race, de stad en de herinnering aan mijn overwinning hier. Ik geef nu 100% van mijn tijd aan mijn familie. Geniet ervan en kijk vooruit in de toekomst."

De laatste bemoeienissen van de Venezolaan in de racerij is als mentor van zijn neefje, Manuel Maldonado, die deelneemt aan de Britse Formula 3 klasse. "Hij is in het begin van zijn carrière en heeft tijd nodig", zei Maldonado over zijn neef. "Hij doet het best goed en verbetert veel. We zien het wel. Hopelijk geniet hij van het racen en kan hij vooruitgang boeken."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS