Formule 1

Pascal Wehrlein zoekt winnend team voor 2018: "Ik heb er geen invloed op"

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 20 juli 2017 14:25

Sauber F1 coureur Pascal Wehrlein ziet zichzelf als beschikbaar voor het seizoen 2018. De Duitser is in de markt voor een nieuw contract en dit hoeft niet Sauber te zijn. Wehrlein heeft in de Grands Prix' van Spanje en Azerbeidzjan punten gescoord, het begin van het seizoen verliep minder voor de jonge Duitser. Vanwege een rugblessure, opgelopen tijdens de Race of Champions in Miami afgelopen januari, miste hij de eerste twee races van het seizoen. Doordat de auto's van Sauber niet lekker meedraaien in de F1-competitie is het moeilijk om boven het maaiveld uit te komen en indruk te maken. Zeker op dit moment waar menig contract in de onderhandelingsfase komt.

2017 Formule 1 Pascal Wehrlein


Wehrlein heeft sterke connecties met Mercedes AMG Petronas en denkt dat zijn inspanningen wel opvallen bij anderen. Op de officiële Formule 1 website zegt hij: "Ik heb punten gescoord in auto's die onder normale omstandigheden daartoe niet in staat zijn. Ik maak me daar geen zorgen om. Mijn doel is op een dag bij een team te komen waar ik races kan winnen, regelmatig op het podium kom en kan vechten om het kampioenschap. Op het moment heb ik niet het gereedschap om dit voor elkaar te krijgen.

Wehrlein was gelinkt aan het Mercedes stoeltje als vervanging voor Nico Rosberg, maar de sterke resultaten die Valtteri Bottas laat zien bij de Duitsers kan effect hebben op een eventuele overstap naar de Zilverpijlen in de toekomst. "Nee, ik kan zo'n beslissing niet beïnvloeden", vervolgt de Duitser. "Zorgen maken over dingen waar je geen invloed op hebt is tijdverspilling en kost energie. Valtteri doet het geweldig en verdient het. Ik heb geen idee wat er volgend jaar gebeurt. Natuurlijk heb ik ook alle geruchten gehoord. Maar ook hier geldt het antwoord wat ik voorheen al gaf. Ik kan deze zaken niet beïnvloeden, dus waarom zou ik me er zorgen over maken? Welke geruchten er ook zijn, het leidt me verder niet af. Daar komt het op neer. Ik heb een contract voor dit seizoen en daar focus ik mij op. De rest is net als het 'Bottas ding'. Heb ik geen invloed op".


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS