Formule 1

Pascal Wehrlein ziet racen in het Japanse Super Formula als optie: "Geen 15 miljoen"

Uitgegeven door Wim Boekel • 12 februari 2018 13:28 • Print artikel

Pascal Wehrlein verloor zijn F1-stoeltje bij Sauber, maar wil in 2019 graag terugkeren in de hoogste klasse van de autosport. Mercedes houdt haar protegé onder de hoede, door hem testcoureur van het Formule 1 te maken en een stoeltje in de DTM te geven. Een andere mogelijkheid die de Duitser ziet is het rijden in de Japanse Super Formula.

Formule 1 2018 Pascal Wehrlein


"Ja, die kans bestaat nog," zei de DTM-kampioen van 2015 over een stap naar het land van de rijzende zon, tegen F1i. "Ik kan het als aanvullend programma doen."

Daarbij blijft het Duitse toerwagenkampioenschap wel zijn prioriteit hebben en de eerste springplank terug naar de F1. Met een stap naar de DTM zorgt er voor dat de coureur ook niet pijnlijk aan de kant moet zitten. "We konden voor dit jaar geen 15 miljoen euro bij elkaar krijgen," vertelde Wehrlein. "Het is teleurstellend dat het niet werkte, maar dat is de business. Helaas kreeg ik geen stoeltje in de F1, maar de DTM was altijd een optie. Dat is waarom het relatief makkelijk voor me is."

"Ik verloor nooit het contact met het team en ging naar sommige races. Ik stond vooral in contact met mijn eigen team, de mecaniciens en engineers, met wie ik het kampioenschap in 2015 won. Ik bleef ook in contact met Ulrich Fritz. Dus was het altijd een optie voor mij om terug te komen. Ik kon mij niet voorstellen dat ik op mijn leeftijd van 23 een jaar zou krijgen waarin ik niet zou racen. Het kostte dan ook wat tijd tot ik wist wat ik wilde doen."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS