Formule 1

Overstap van McLaren naar Renault nodig om geloofwaardigheid terug te krijgen: "Honda grote ramp!"

Uitgegeven door Wim Boekel • 21 september 2017 16:31 • Print artikel

De afgelopen drie jaar met Honda is een ‘grote ramp’ geweest voor het imago van McLaren, maar met een nieuwe deal met Renault keert het geluk weer toe, meent teambaas Eric Boullier. Het Formule 1-team kondigde in Singapore de overstap van motoren aan.

McLaren F1


“Wanneer je kijkt naar de afgelopen drie jaar dan is het een grote ramp voor ons geweest qua geloofwaardigheid en het krijgen van nieuwe sponsoren”, vertelt de Fransman aan de officiële website van de Formule 1. “In de komende vijf jaar ben ik er absoluut zeker van dat we teruggaan naar waar McLaren thuishoort. En hiermee slaan we terug om onze geloofwaardigheid terug te krijgen en gaan we onze sponsorportfolio herbouwen. Het kost misschien twee of drie jaar.” De afgelopen jaren is het geld dat McLaren kreeg gedaald, door dat men een lagere positie in het kampioenschap had, alsmede de historische betalingen voor de historische prestaties. Volgens Boullier zijn de McLaren-aandeelhouders dan ook stoer om een sportieve keuze te nemen ‘en niet McLaren pijn te doen’.

“Ze hadden kunnen zeggen: laten we wachten tot Honda wakker wordt”, legt de teambaas uit. Ondertussen beschuldigt Honda het Britse team van het zijn van een ‘systematisch’ bedrijf die het lastig vindt om met verandering om te gaan.

“Het hele verhaal van hen, zoals het voor was, was om een nalatenschap van het verleden te her-creëren” zegt Boullier. “Op papier lijkt alles juist. Alleen de manier waarop het gedaan is, was niet juist. We kunnen niet wachten. Maar zij kunnen de beloning met iemand anders krijgen. Ik ben zo blij dat ze besloten om in de Formule 1 te blijven en zich aan een ander team te verbinden.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS